Reacties zijn uitgeschakeld voor dit bericht

Brassband De Vooruitgang wordt Brass Band Nuenen

Tijdens het concert afgelopen oktober in Het Klooster met trombonist Jos Jansen werd het al aan ons publiek onthuld. Brassband De Vooruitgang gaat voortaan door het leven als Brass Band Nuenen. De nieuwe naam is een uiting van de nieuwe koers die de brassband gaat varen. Die nieuwe koers leggen we graag aan u uit.

Waarom een nieuwe koers?
De samenleving verandert. Als muziekvereniging die 133 jaar bestaat is het de uitdaging om mee te gaan in die veranderingen. Hoe blijf je aantrekkelijk voor leden en publiek? De afgelopen jaren hebben we publieksvriendelijke themaconcerten gegeven zoals Bravo Magic World, 70 jaar bevrijding Nuenen, Brass at The Movies en Brass Around The World. Daarmee weet de band het publiek te boeien. Ook optredens met solisten, zoals met trombonist Jos Jansen, passen bij ons. Onze onderscheidende orkestvorm als brassband, met alleen koperblaasinstrumenten, zorgt voor een unieke sound en aantrekkingskracht voor zowel leden als publiek. Daarin schuilt onze kracht. Wij geloven dat we als vereniging aantrekkelijk blijven als we ons nog meer op dit onderscheidende vermogen gaan richten. Met heel veel enthousiasme en overtuiging kiezen we daarom voor een nieuwe koers.

Nieuwe koers
In die nieuwe koers gaan we ons richten op die dingen die ons als brassband bijzonder maken: onze orkestvorm én onze voorliefde om dit in concertvorm aan een breder publiek te laten horen. Zonder de rijke historie van deze vereniging los te laten, willen wij als echte liefhebbers ons richten op het promoten van de brassband muziek, zowel in Nuenen als de regio. We willen een vereniging zijn waar muzikanten van alle leeftijden het leuk vinden om wekelijks te repeteren aan uitdagende muziekstukken en het resultaat daarvan tijdens concerten aan het publiek te laten horen. Onze vereniging blijft daarbij bestaan uit een brassband en een slagwerkgroep die zich los van elkaar maar ook gezamenlijk presenteren aan het publiek. Deze grote stap in de toekomst van onze vereniging vereist ook een andere positionering. Daarom gaan we voortaan in een geheel nieuwe stijl door het leven als Brass Band Nuenen.

Passion Nuenen
Een concert dat al lange tijd boven aan ons verlanglijstje staat is het organiseren van een Passion in Nuenen. Daarbij wordt, zoals op televisie, het lijdensverhaal in een passende mix van woord, beeld en muziek weergegeven. Ook hier komt de veelzijdigheid van een brassband weer naar voren. Een betere start van de nieuwe koers kunnen wij als vereniging niet wensen. Op dit moment zijn we met zijn allen druk bezig met de organisatie om dit in maart 2018 uit te kunnen voeren. Meer informatie over dit optreden en de voorbereidingen leest u binnenkort.

Reacties zijn gesloten.