Reacties zijn uitgeschakeld voor dit bericht

Jan Koolen langer dirigent Brass Band Nuenen

Afgelopen week sloten Brass Band Nuenen en dirigent Jan Koolen een nieuwe overeenkomst met elkaar. Dat betekent dat de brassband ook de komende jaren onder de bezielende leiding van Jan Koolen staat.

Vijf jaar geleden kruisten de paden van Brass Band Nuenen en Jan Koolen elkaar toen Jan als invaldirigent met de brassband het bevrijdingsconcert in het kader van 70 jaar bevrijding Nuenen opvoerde. Deze samenwerking beviel zo goed dat Jan daarna de vaste dirigent van Brass Band Nuenen werd.

In de afgelopen jaren is de brassband bezig geweest met het neerzetten van een nieuwe koers. Daarbij richt de vereniging ging zich vooral op de onderscheidende orkestvorm: de brassband met alleen koperblaasinstrumenten. Daarnaast treedt de muziekvereniging op in de vorm waarin de brass band het beste tot zijn recht komt: zittend tijdens aansprekende concerten met bijvoorbeeld een thema of met een solist. Tot slot richten we ons als brassband voor zowel publiek als leden op Nuenen maar vooral ook op de regio.

De ambities van de brassband en die van Jan Koolen sluiten goed op elkaar aan. Zo willen we graag de brassbandmuziek promoten en meer mensen laten kennismaken met deze unieke sound. Maar Jan Koolen nam bijvoorbeeld ook een groot deel van de productie van Passion Nuenen 2018 voor zijn rekening. Voor de komende periode zijn meerdere evenementen gepland waarbij de brassband samen met Jan Koolen zowel productie als uitvoering zal verzorgen.

Brass Band Nuenen is dan ook zeer content dat de samenwerking met dirigent Jan Koolen wordt voort gezet en dat hiermee verdere invulling gegeven kan worden aan de nieuwe koers.

Reacties zijn gesloten.