Reacties zijn uitgeschakeld voor dit bericht

Brass Band Nuenen speelt “Aber Ich kann nicht anders”

Burgemeester Cees van Rijckevorsel was burgemeester van Nuenen in de roerige oorlogsjaren. Aanvankelijk had de Duitse bezetting van Nuenen weinig consequenties voor de inwoners. Maar gaandeweg werden de bevelen van de Duitsers dwingender. Burgemeester van Rijckevorsel stond voor de taak al dan niet opvolging te geven aan deze bevelen en kwam daarbij voor steeds grotere dilemma’s te staan. Dilemma’s waarbij leven en dood dicht bij elkaar lagen…

Nuenenaar Louis Bressers was als eerste gegrepen door deze intrigerende geschiedenis en beklemmende dilemma’s. Hij deed veel onderzoek en maakte zich uiteindelijk hard om Burgemeester van Rijckevorsel het ereburgerschap van de gemeente Nuenen toe te kennen, hetgeen in 2018 ook is gebeurd.

Maar het verhaal van Burgemeester van Rijckevorsel staat niet op zichzelf. Wat hebben de oorlogsburgemeesters van Nuenen, Son, Best, Bakel, Geldrop, Middelbeers, Heeze, Leende en Bergeijk met elkaar te maken? Bestaat toeval en kan dit mensenlevens redden? Kunnen blijdschap, verdriet en schuldgevoel naast elkaar bestaan?

In het kader van 75 jaar bevrijding hebben Brass Band Nuenen en verteller Hans Vervuurt de handen ineen geslagen. In “Aber Ich kann nicht anders” nemen zij u mee in een muzikale vertelling waarbij verdriet, blijdschap, leven, dood, verraad en heldhaftigheid allemaal de revue zullen passeren. Aan de hand van feitelijke gebeurtenissen worden de overwegingen waar Burgemeester van Rijckevorsel voor stond bijna tastbaar gemaakt.

Dit stuk Nuenense geschiedenis mag u niet missen. Het optreden vindt plaats op zaterdag 21 september om 20.00 uur. De locatie is de theaterzaal van Het Klooster. Kaarten kosten 12,50 euro en zijn alleen online te bestellen via onderstaande link.

UITVERKOCHT

Reacties zijn gesloten.