Reacties zijn uitgeschakeld voor dit bericht

Raf van Looveren nieuwe dirigent Brass Band Nuenen

Na de succesvolle optredens van “Margot” die in oktober plaats vonden, nam dirigent Jan Koolen afscheid van de brassband omdat hij ging genieten van een welverdiend pensioen. De brassband moest dus op zoek naar een nieuwe dirigent. Na een uitvoerig selectieproces is Brass Band Nuenen bijzonder trots te kunnen melden dat Raf van Looveren de nieuwe dirigent van onze vereniging wordt.

De uit België afkomstige Raf van Looveren is namelijk geen onbekende in de brassband wereld. Raf speelde jarenlang als principal cornet bij meervoudig Belgisch en Europees Kampioen Brassband Willebroek. Momenteel is hij 1ste solist cornet bij het Groot Harmonieorkest der Gidsen, lid van het Cosy Brass Quartet en een vaak gevraagd solist in binnen- en buitenland. Bovendien behaalde hij als cornettist enkele belangrijke solo-titels met als uitschieters de Europese solo-titel tijdens het Europese brassbandkampioenschap in 2004 en de titel van Beste Solist tijdens de British Open te Birmingham.

Als dirigent was Raf actief bij Brassband Scaldis, waarmee hij sinds zijn komst in 2012 vijf nationale titels heeft weten te behalen in 3de, 2de en 3 maal in 1ste afdeling. Sinds januari 2020 is Raf de dirigent van de Noordlimburgse Brassband waarmee hij onlangs 2e werd bij de Belgische Brassband Kampioenschappen.

Ook in Nuenen is Raf geen onbekende. Zo was hij in 2004 al eens als solist te gast bij een concert van de brassband.

Met Raf van Looveren haalt Brass Band Nuenen een dirigent met veel brassband ervaring in huis. Al tijdens de eerste proefrepetities was de hand van Raf merkbaar én hoorbaar. Onder leiding van Raf van Looveren hoopt de brassband onder andere de brassbandklank en speelmanier verder te verbeteren.

Reacties zijn gesloten.