Even voorstellen...

Sinds 2015 staat de brassband onder de bezielende leiding van dirigent Jan Koolen. Jan kwam reeds op jonge leeftijd met muziek in aanraking door het spelen in de plaatselijke fanfare van Ell, vlakbij Weert. Het verenigingsleven stond thuis bijzonder hoog in het vaandel hetgeen hem veel voordeel opleverde in zijn latere beroep als dirigent van amateur blaasorkesten. 

In 1985 behaalde Koolen conservatoriumdiploma's voor bastuba en schoolmuziek, en niet lang daarna zijn diploma Harmonie- en Fanfare-directie met de Philips-Harmonie in Eindhoven. Vanaf 1986 gaf en geeft Jan Koolen muzikaal leiding aan diverse blaasorkesten in Brabant en Limburg. In meer dan 35 concertwedstrijden behaalde hij met zijn orkesten vele promoties en landelijke titels. 

Met twee van zijn orkesten was hij te gast in de concertserie "Verassende Ontmoetingen" in de concertzaal Tilburg. Tevens behaalde hij met twee orkesten een gouden plak (1e prijs) op het bekende Wereld Muziek Concours in Kerkrade. 

Bij de meeste van zijn orkesten is Koolen (mede)initiatiefnemer voor het opzetten van grote, geïntegreerde muziekprojecten met (zang)solisten, koren, popgroepen en dansers. Op dit moment bestaan zijn muzikale activiteiten vooral uit het dirigeren van enkele "vaste orkesten" en het projectmatig werken als dirigent en productieleider. Samen met collega-dirigent Bert Langeler bijvoorbeeld stond hij in 2006 aan de wieg van projecten van het "Rivierenland Fanfare Orkest" in Litouwen en in 2007 in Malta. 

Vanuit zijn bedrijf "Gestique" brengt Jan Koolen muzikale- en kunstzinnig ingestelde mensen van alle leeftijden met elkaar in verbinding. Deze mensen krijgen de kans om te performen onder professionele omstandigheden. Respect en waardering voor elkaars kunnen, zijn hierbij sleutelwoorden.