Brass Band Nuenen is een muziekvereniging uit het Brabantse Nuenen. De brass band is gestoeld op de traditionele Engelse brass bands en bestaat alleen uit koperblaasinstrumenten aangevuld met slagwerk. De muziekvereniging kent een lange historie en is opgericht in 1884. Eerste heette het Fanfare De Vooruitgang, later Brassband De Vooruitgang en sinds 2017 is de naam gewijzigd in Brass Band Nuenen.

De vereniging bestaat uit een brass band en een slagwerkgroep welke afzonderlijk van elkaar, maar bij gelegenheid ook gezamenlijk, optreden.

Brass Band Nuenen is een eigentijdse muziekvereniging die zich onderscheidt van andere muziekverenigingen. De brass band richt zich op de onderscheidende orkestvorm: de brass band met alleen koperblaasinstrumenten. Daarnaast treedt de muziekvereniging op in de vorm waarin de brass band het beste tot zijn recht komt: zittend tijdens aansprekende concerten met bijvoorbeeld een thema of met een solist. Tot slot richten we ons als brass band voor zowel publiek als leden op Nuenen maar vooral ook op de regio.

Maar Brass Band Nuenen is uitdrukkelijk en vooral ook een gezellige vereniging waar hard gewerkt wordt tijdens de repetities voor komende concerten en veel wordt gelachen na afloop. Een mooie hobby en uitlaatklep voor mensen met diverse achtergronden, maar met één belangrijk bindend element: de liefde voor de muziek.
 
Brass Band Nuenen komt uit in de 3e divisie.
 
Meer weten of lid worden? Kom dan langs bij één van onze optredens, tijdens één van onze repetities of neem contact op.